Om

Min teaterbana började på allvar runt 1990, då jag var med och bildade Teater Bastard i Göteborg. Det var för Bastard jag skrev mitt första skådespel Robin Hood 1659 som jag även regisserade. Premiär i juni 1992. Sedan dröjde det ända till 2007 innan jag slutförde min andra pjäs Gasellpojken som då sattes upp av Teater Sesam i Göteborg. För regin stod Nasrin Barati.

Jag är uppvuxen i Stenungsund, men har under en stor del av mitt vuxna liv bott och arbetat i Göteborg. Det har mestadels varit anställningar med teateranknytning på ett eller annat sätt. Mitt liv tog dock en ny vändning för några år sedan då jag började arbeta med ekologisk hudvård i min frus företag. Krämtillverkningen har även medfört en flytt upp till Floby, söder om Falköping, där vi nu bor med varandra och tre katter.

Om jag ska försöka beskriva mig själv som dramatiker så är det kanske intresset för idéer som förenar mina skådespel. Min första pjäs Robin Hood 1659 handlade om den engelska revolutionen och alla de vilda idéer som dök upp under denna korta men dramatiska period. När jag skrev Gasellpojken var det djuretiska funderingar som fick mig att skriva en text där jag upplöste gränsen mellan människa och djur. Även i min senaste pjäs Lite vatten med gurka är tankar och idéer viktiga.

. . .
 
Huvudmeny