Lite vatten med gurka

Min senaste pjäs heter Lite vatten med gurka. Den hade urpremiär på Masthuggsteatern i Göteborg den 5 oktober 2018. Regi och musik: Lars-Eric Brossner.

”Monologen är inte bara tänkvärd med en humoristisk udd. Den inpräntar också förundran i oss.”
Mats Hallberg, Kuturbloggen

Karismatiskt inkluderande i världsalltet – Lite vatten med gurka på Masthuggsteatern

Skrivandet började med en idé inskickad till Barnteaterakademin, som hösten 2016 utlyste en manustävling på temat vatten. Min idé var bland de tre som valdes ut. Under våren och sommaren 2017 erbjöd Barnteaterakademin fint stöd i det fortsatta skrivandet i form av en coachande dramaturg. Den 9 oktober 2017 presenterades texten vid en reading på Hagateatern i Göteborg.

Lite vatten med gurka är ett skådespel om de hissnande perspektiv som finns gömda i vår alldeles vanliga vardag. En simpelt glas med vatten kan sätta oss i förbindelse med hela planetens biologiska och geologiska historia, och vidare ut i världsrymden där isnallarna en gång föddes för över fyra miljarder år sedan.

Med min text hoppas jag kunna förmedla att empiriska kunskaper inte bara är torra fakta. De kan även öppna upp för filosofiska och existentiella frågor. Att tänka på vatten är att tänka på någonting som binder oss samman med allt annat som lever och har levt, och som ger oss tillträde till tidsrymder som är svindlande, jämfört med den begränsade stund på jorden som vi vanligtvis är hänvisade till.

Målgruppen är barn i åldrarna 6-9 år.
Skådespelet är en monolog på ca 40 minuter.

Lite vatten med gurka

. . .
 
Huvudmeny