Gasellpojken

I en sandstorm faller en liten pojke av sin kamel mitt ute i öknen. Därmed borde hans liv vara över. Men i stället får det en mycket ovanlig fortsättning. Gasellpojken är ett skådespel om en människa som byter art.

Premiär den 9 mars 2007 på Teater Sesam i Göteborg. Regi: Nasrin Barati. Föreställningen blev uttagen till Bibu år 2008.

Recension av Anders Thuresson i Göteborgs Fria Tidning

Recension av Åke S Pettersson i alba.nu

Texten skrevs ursprungligen för en uppsättning på en barnteaterscen, men är i själva verket ett skådespel som vänder sig lika mycket till vuxna som till barn. För en ung publik är givetvis identifikationen med pojken viktig, liksom även den äventyrliga berättelsen. För en vuxenpublik kan andra dimensioner betonas. Här finns dels ett existentiellt drama som handlar om hur jaget kan omforma sig själv och skriva om sin egen historia. Och dels utmanar texten den vanliga tanken på en skarp gräns mellan människor och djur. En uppsättning för vuxna som tar fasta på dessa filosofiska frågor skulle jag välkomna.

Texten kan du läsa här:

Gasellpojken

Gasellpojken finns även att läsa som bok. Den kan beställas för 100 kr. Du är välkommen att höra av dig om du vill att jag skickar ett exemplar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
. . .
 
Huvudmeny